Geen overname MSD Organon, massaontslag dreigt

Array

MSD / Organon in Oss heeft geen overeenstemming bereikt over een gedeeltelijke overname van het bedrijf. De ruim 4000 man personeel in Oss en Schaijk worden vanochtend geïnformeerd. Het Financieele Dagblad meldde woensdag dat Aspen, de grootste medicijnenproductent van Afrika, een belangrijke overnamekandidaat is. Eerder werden in het geruchtencircuit Takeda Pharmaceutical en Bayer als overnamenamekandidaten genoemd. Met geen van de partijen is dus een akkoord bereikt. Een bittere pil dus voor de werknemers van het MSD / Organon in Oss en Schaijk.

Dinsdag overlegden vakbonden, ondernemingsraad en raad van commissarissen nog over de diverse toekomstscenario’s. Vandaag is dus duidelijk geworden dat het voormalige Organon niet wordt overgenomen. Het is nog niet duidelijk wat dat betekent voor de werkgelegenheid bij MSD, maar het ziet er dus wel uitermate somber uit.

Enige echte kandidaat niet serieus genomen
Ook het Nederlandse biotechbedrijf Pantarhei Bioscience kondigde in het weekeinde aan het overgrote deel van het voormalige Organon te willen overnemen. Het bedrijf met hoofdkantoor in Zeist deed dat voorstel aan de Amerikaanse eigenaar Merck/MSD. MSD heeft op dit gerucht nog niet gereageerd. Pantarhei is een ‘spin-off’  van Organon en in 2000 werd opgericht door oud-Organon-directeur Herjan Coelingh Bennink.

Het ziet er niet naar uit dat dit bedrijf als overnamekandidaat door MSD serieus wordt genomen.
Inmiddels hebben veel medewerkers zelf een andere baan gevonden en zijn ze vertrokken bij MSD/Organon. Precieze aantallen zijn nog niet bekend. De gedeeltelijke overname zal nog wel moeten worden goedgekeurd door de ondernemingsraad en de vakbondsleden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen