Gemeente Soest Steunpunt Mantelzorg voorziet in een behoefte

Array

In januari 2010 is het Steunpunt Mantelzorg Soest van start gegaan. En nu, een jaar later, blijkt dat mantelzorgers in Soest en Soesterberg inmiddels de weg naar het Steunpunt Mantelzorg hebben gevonden. Bij het Steunpunt hebben zich op dit moment namelijk al 420 mantelzorgers ingeschreven!

Op de huis-aan-huis brief die rond de `Dag van de mantelzorg’ in november vorig jaar is verspreid, reageerden maar liefst 325 mantelzorgers uit Soest en Soesterberg. Met al deze mensen is de afgelopen periode persoonlijk contact gezocht. Op die manier wilde het Steunpunt Mantelzorg Soest nagaan waar deze mantelzorgers behoefte aan hebben: informatie, advies of misschien wel een gesprek. Natuurlijk is niet elke mantelzorger overbelast, maar veel mensen vonden het prettig dat zij nu weten dat de gemeente Soest een Steunpunt Mantelzorg heeft. En dat zij, als de zorg die zij geven hen (even) te zwaar wordt, bij het Steunpunt aan kunnen kloppen. Opvallend is dat veel ouders die een kind hebben dat extra zorg vraagt, door de huis-aan-huis brief bij de gemeente Soest bekend zijn geworden. De gemeente Soest is momenteel aan het bekijken of en op welke wijze zij deze groep inwoners kan ondersteunen.

Wethouder Rosan Coppes: “Het blijkt dat de ondersteuning door het Steunpunt Mantelzorg aanslaat en dat mantelzorgers niet voor niets een beroep doen op de gemeente. In sommige situaties is de nood hoog en zijn mantelzorgers overbelast. Dat willen we zoveel mogelijk voorkomen. Ik ben blij dat we actief zijn geworden op het gebied van de mantelzorg. Want we hebben nu en in de toekomst alle mantelzorgers heel hard nodig.”

Mantelzorgers die behoefte hebben aan advies, ondersteuning of informatie, kunnen contact opnemen met en een beroep doen op het Steunpunt Mantelzorg Soest.

Het Steunpunt Mantelzorg, is aangehaakt bij het Zorgloket van de gemeente Soest en gevestigd in het gemeentehuis. Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 13.00 uur via het telefoonnummer van het Zorgloket (035) 609 31 55. Het e-mailadres van het Steunpunt Mantelzorg Soest is [email protected].

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen