OSAS bijeenkomst; interessant en waardevol

Op 8 februari jl. was het eindelijk zo ver. De eerste OSAS bijeenkomst georganiseerd door het Slaap en snurkcentrum aan de Maas was een feit. De OSAS bijeenkomst werd druk bezocht door ongeveer 50 mensen en bij de stands en tijdens de presentaties was veel interactie. De aanwezigen konden hun vragen goed kwijt bij de betreffende deskundigen. De bijeenkomst werd ondersteund door de Apneuvereniging en twee leveranciers van CPAP therapie bij OSAS; Comcare Medical en Vivisol.

De bijeenkomst bestond uit een viertal presentatie die door dagvoorzitter drs. Klaaver werden geïntroduceerd. De eerste presentatie werd verzorgd door de Apneuvereniging, dhr. R. Pit. Deze liet zien hoe een patient het hele traject, van klachten tot de therapie met een CPAP, doorloopt. Hij vulde zijn verhaal aan met eigen ervaringen. De tweede presentatie werd gegeven door neuroloog drs. M. Liedorp. Hij sprak over slaapstoornissen, zoals centrale apneus, beenbewegingen en slapeloosheid.

Tijdens de koffiepauze was er gelegenheid om vragen te stellen bij de stands van de Apneuvereniging, Comcare Medical, Vivisol en het Slaap en Snurkcentrum aan de Maas. Zij hadden verschillende CPAP’s, comfortartikelen zoals kussens, hoezen voor slangen en informatieboekjes uitgestald liggen. Na de koffie werd door dhr. J. Cheddani van Vivisol een presentatie gegeven over maskerproblemen en wat de client hieraan kan doen. De laatste presentatie werd verzorgd door KNO-arts drs. Q. Ledeboer. Zij besprak de mogelijkheden die de KNO arts heeft om OSAS en snurken te verhelpen of het gebruik van een CPAP comfortabeler te laten zijn. Drs. Klaaver sloot de bijeenkomst af met een dank aan de aanwezigen voor hun komst en de presentatoren, de Apneuvereniging en de leveranciers voor hun inzet en bijdrage aan deze bijeenkomst. Tevens heeft zij de mensen van de organisatie van de bijeenkomst bedankt voor de inzet en service.

Uit de enquête, die na afloop is ingevuld door de aanwezigen, kwam naar voren dat zij het een interessante en waardevolle bijeenkomst vonden. Daarnaast gaven verschillende deelnemers aan dat zij graag een vervolg hierop zien. We willen een ieder die heeft bijgedragen in de goed geslaagde avond hiervoor hartelijk bedanken.