Psy: Ministerie van Defensie vervalste rapporten psychiaters

Array

Klokkenluider Fred Spijkers vertelt in Psy 3/2011 hoe het ministerie van Defensie hem gek probeerde te verklaren met vervalste psychiatrische rapporten. In een uitgebreid  interview geeft Spijkers een schokkend beeld van de pogingen van Defensie hem monddood te maken. Spijkers wist te veel van de doden die vielen door ondeugdelijke mijnen.

Eind december 2010 leek er eindelijk een eind te komen aan de 26-jarige oorlog tussen Fred Spijkers en het ministerie van Defensie. De Centrale Raad van Beroep sprak het verlossende woord: Spijkers treft geen enkele blaam, hoofdschuldige is de minister van Defensie.

Het enige dat nu nog rechtgezet moet worden is de poging tot gekverklaring; een duidelijk geval van politieke psychiatrie. Rapporten van gerenommeerde psychiaters werden door de bedrijfsarts van Defensie schaamteloos vervalst. Spijkers zou aan een persoonlijkheidsstoornis lijden, schizofreen zijn en gebukt gaan onder wanen. Psychiater Willem van Tilburg, die destijds Spijkers onderzocht: ‘Ik was verbijsterd over wat er in de diagnostische conclusies van mijn rapport stond.’ Van Tilburg is geschokt dat tot op de dag van vandaag deze ‘fraude’ niet is rechtgezet.

Als maatschappelijk werker van het ministerie van Defensie weigerde Spijkers in 1984 de weduwe van een door een mijn om het leven gekomen mijnexpert te vertellen dat de ontploffing de schuld van de expert zelf was. Spijkers wist dat de mijnen ondeugdelijk waren. Er zijn in die tijd meer militairen om het leven gekomen.

Lees het hele interview in Psy

Psy, tijdschrift over geestelijke gezondheid en verslaving
Nummer 3, 2011
Op www.psy.nl staat het interview met Fred Spijkers, aangevuld met nooit eerder geopenbaarde bewijsstukken.
Tevens op www.psy.nl een reactie van psychiater Willem van Tilburg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen