OR GGZ Westelijk Noord-Brabant dreigt met opstappen

Bij GGZ Westelijk Noord-Brabant (Vrederust) in Halsteren is commotie ontstaan over de lopende reorganisatie- en bezuinigingsoperatie.
De Ondernemingsraad heeft het overleg met tijdelijk topman Martin van Rooijen opgeschort. In een verklaring voor het personeel zeggen de OR-leden dat ‘zich te beraden op hun positie’. De OR dreigt dus met opstappen. Reden voor de onenigheid bij de in financiele nood verkerende psychiatrische instelling is dat Van Rooijen de managers en directeuren net onder hem (bijna) allemaal zou hebben herbenoemd. En dat terwijl de ‘gewone’ medewerkers wél de pijn van de bezuinigingen voelen. Zo vallen bij de huishoudelijke dienst zware klappen.

GGZ WNB raakte vorig jaar onder de vorige bestuursvoorzitter Wubbo Petersen in grote problemen. Onder hem gaf de instelling jarenlang veel meer geld uit dan er binnenkwam. GGZ WNB belandde in 2010 diep in het rood en de bank zegde de financiering op.Daarop werd ex-staatssecretaris Van Rooijen binnengehaald als puinruimer. Petersen is eind vorig jaar weggestuurd. Het steekt de OR dat hooggeplaatsten die medeschuldig zijn aan de malaise, nu mogen blijven zitten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen