OR GGZ Westelijk Noord-Brabant dreigt met opstappen

0
374

Bij GGZ Westelijk Noord-Brabant (Vrederust) in Halsteren is commotie ontstaan over de lopende reorganisatie- en bezuinigingsoperatie.
De Ondernemingsraad heeft het overleg met tijdelijk topman Martin van Rooijen opgeschort. In een verklaring voor het personeel zeggen de OR-leden dat ‘zich te beraden op hun positie’. De OR dreigt dus met opstappen. Reden voor de onenigheid bij de in financiele nood verkerende psychiatrische instelling is dat Van Rooijen de managers en directeuren net onder hem (bijna) allemaal zou hebben herbenoemd. En dat terwijl de ‘gewone’ medewerkers wél de pijn van de bezuinigingen voelen. Zo vallen bij de huishoudelijke dienst zware klappen.

GGZ WNB raakte vorig jaar onder de vorige bestuursvoorzitter Wubbo Petersen in grote problemen. Onder hem gaf de instelling jarenlang veel meer geld uit dan er binnenkwam. GGZ WNB belandde in 2010 diep in het rood en de bank zegde de financiering op.Daarop werd ex-staatssecretaris Van Rooijen binnengehaald als puinruimer. Petersen is eind vorig jaar weggestuurd. Het steekt de OR dat hooggeplaatsten die medeschuldig zijn aan de malaise, nu mogen blijven zitten.