Libië: medisch team bereikt Benghazi

0
195

Een eerste medisch team van Artsen zonder Grenzen heeft de Libische stad Benghazi op vrijdagavond 25 februari bereikt. Het team bekeek de situatie in drie medische centra: het Al Jalaa ziekenhuis, het Al Hawari ziekenhuis en het Benghazi Medisch Centrum.

Gebrek
De drie centra zijn goed uitgerust en hebben tot nu toe de gewonden kunnen verzorgen en ook in andere medische noden kunnen voorzien. Wel is er gebrek aan medische materialen, zoals verband, hechtdraad, materiaal voor externe fixatie, medicatie voor anesthesie en andere medicijnen.

Trainen
Artsen zonder Grenzen zal de benodigde materialen aanvoeren naar het Benghazi Medisch Centrum. Ze zal ook de medische staf van de ziekenhuizen trainen in het omgaan met grote aantallen gewonden, mocht het tot nieuwe gevechten komen.

Versterking
Op maandag zullen een orthopedisch chirurg, een anesthesist en een chirurgisch verpleegkundige het team komen versterken. Veel patienten in het Al Jalaa ziekenhuis, dat 400 bedden telt, hebben vervolgoperaties nodig.

Westelijke richting
Gisteren heeft het eerste team van Artsen zonder Grenzen nog twee medische voorzieningen in Benghazi bekeken. Het team legt nu contacten om ook in westelijke richting de medische noden in te gaan schatten.

Hulpgoederen
Het team bestaat uit twee artsen, twee logistiek medewerkers en drie ondersteunende medewerkers. Twee vrachtwagens met medicijnen en medische voorraden zijn aangekomen in Benghazi. 12 ton hulpgoederen staat klaar om via Egypte of Malta naar Libie gestuurd te worden.

Bron: AzG

Vorig artikelGezond slank met dr. Frank / 2
Volgend artikelVoorlichtingsfilm moet Shaken Baby Syndroom reduceren
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.