MSD wil klein deel R&D activiteiten in Oss behouden

MSD Organon komt met nieuwe versie van plan B
Deze tweede editie van Plan B – Update is inmiddels aan alle medewerkers verstuurd. Met de goedkeuring voor dit Plan B komt Merck in feite terug op hun beslissing van 8 juli 2010 en blijven er R&D activiteiten in Oss bestaan. Dit Plan B volledig los staat van het Kort Geding van aanstaande vrijdag, zo laat woordvoerder Monique Mols weten.

Op 22 februari werd de eerste versie van Plan B – Update door MSD gepresenteerd. Dit is de tweede editie. MSD heeft in korte tijd veel werk verzet in de verdere uitwerking van Plan B. De projectteams in de VS en in Oss hebben intensief overleg gevoerd. Dit heeft geresulteerd in een concreet voorstel dat op 1 maart aan Peter Kim, President Merck Research Laboratories (MRL), en zijn R&D Leadership-team is voorgelegd. Het voorstel werd goedgekeurd en Plan B zal nu in detail worden uitgewerkt.
MSD verwacht ongeveer 475* van de in totaal ongeveer 1.030 R&D banen in Oss te kunnen behouden. Plan B omvat ongeveer 380 posities, inclusief ongeveer 15 posities voor Women’s Health (WH). Al eerder werd aangekondigd dat er 95 R&D banen behouden blijven (ondermeer bij de pilot plant) maar onderdeel worden van de Merck Manufacturing Division (MMD).

Plan B
Voor Oss wordt een Product Development Center voor Emerging Markets (opkomende markten) beoogd. Dit omvat onder andere Pharmaceutical Development, van concept tot registratie. Nieuwe formuleringen van generieke geneesmiddelen (combinaties, nieuwe routes, etc.). En nieuwe indicaties/toepassingen voor bestaande geneesmiddelen.
Dit Development Center bouwt voort op de bestaande formuleringsexpertise in Oss waar ondermeer Sycrest®, NuvaRing® en Implanon® ontwikkeld zijn. Ook wordt een Global Support Center for bio-analysis, clinical development, regulatory affairs and pharmacovigilance beoogd.

Plan B bevat ook een Late stage Women’s Health Core group. Deze groep zal activiteiten ondersteunen op het gebied van Women’s Health (anticonceptie en vruchtbaarheid). Midden 2012 wordt duidelijkheid gegeven over de duurzaamheid van deze WH-activiteiten voor de toekomst en of het mogelijk is deze groep binnen het Osse Development Center te behouden.

Pilot plant (farmaceutische proeffabriek)
en aantal R&D-activiteiten kan gaan vallen onder MMD. Voor het Product Development Center betekent de aanwezigheid van een orale en steriele proeffabriek een faciliteit voor:

  • de voorbereiding van geneesmiddelen voor klinische studies
  • de technologische overdracht en commercialisering

Bovenstaande plannen zullen nu verder worden uitgewerkt. De Adviesaanvraag hierover zal naar verwachting in de week van 14 maart aan de Ondernemingsraad worden gestuurd. Indien succesvol, zouden deze plannen de ‘anchor tenant’ kunnen leveren die belangrijk is in de definitieve beslissing rondom het Life Sciences Park (LSP) in Oss. We willen benadrukken dat de besluitvorming over het LSP bij de Taskforce ligt.

Bron: MSD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen