Duizenden ondertekenen petitie voor behoud ORT

0
324

2.975 ondertekeningen petitie onderteken de petitie “Wij zijn voor behoud van onregelmatigheidstoeslag in de Universitaire Medische Centra“.
Wie in een Universitair Medisch Centrum werkt, loopt kans geen onregelmatigheidstoeslag (ORT) meer te krijgen voor werken tijdens de avonden en in het weekend. Zo bleek enkele weken geleden aan het begin van de cao-onderhandelingen. De werkgevers, verenigd in de Nederlandse Federatie van UMC’s (NFU) willen de ORT voor die uren afschaffen.

Enkele verpleegkundigen en overige werknemers van een UMC zijn een petitieactie gestart. Op de website petities.nl laten ze weten dat onregelmatig werken gecompenseerd moet worden. ‘Het is fysiek enorm belastend is en het komt de gezondheid van de medewerkers niet ten goede’, aldus de initiatiefnemers.

PETITIE
Wij
Verpleegkundigen en overige werknemers die werkzaam zijn in een UMC.
constateren
Dat er immers al een groot te kort in de zorg bestaat. Wij zijn van mening dat dit alleen maar erger zal worden als de onregelmatigheidstoeslag afgeschaft gaat worden.
Bovendien mag het onregelmatige werken best gecompenseerd worden met een onregelmatigheidstoeslag, omdat dit fysiek enorm belastend is en het de gezondheid van de medewerkers niet ten goede komt.
en verzoeken
Wij verzoeken om behoud van de onregelmatigheidstoeslag in Universitaire Medische Centra.

Onderteken de petitie “Wij zijn voor behoud van onregelmatigheidstoeslag in de Universitaire Medische Centra“.

Vorig artikelArtrose in beweging
Volgend artikelWeer salarisverhoging voor top Mediq
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.