Website Oncologisch Centrum gelanceerd

Ziekenhuis Gelderse Vallei lanceert de website van haar toekomstige Oncologisch Centrum. Nog voor het centrum er is kunnen patienten hier digitaal terecht voor informatie over kanker. Op dit moment is het oncologisch centrum nog in oprichting. Het doel van het centrum is om alle oncologische zorg onder één dak te brengen. Binnen het centrum wordt de oncologische zorg, zowel medisch als paramedisch gecentreerd rond de patient. Er wordt gewerkt aan de hand van zogenaamde zorgpaden.

Zorgpad
Een zorgpad beschrijft van het begin tot het eind de oncologische zorg voor patienten met een bepaalde kwaadaardige ziekte. In Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt volop gewerkt met zorgpaden. De patient en zijn wensen staan centraal in het ziekenhuis. Een efficient en georganiseerd zorgproces komt iedere patient ten goede. Voor het zorgpad borstkanker is dit nu volledig beschreven.

Website
Via www.geldersevallei.nl/oncologisch-centrum klikt de bezoeker eenvoudig door naar www.kankerwiehelpt.nl Deze website is ontwikkeld door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met de ziekenhuizen. Hier vindt u heldere voorlichting van de KWF Kankerbestrijding over borstkanker. In de toekomst worden meer zorgpaden aan de website toegevoegd zoals de zorg rondom darmkanker, longkanker, prostaatkanker.

Regionale zorgverleners
Ook de zorg voor en/of na de behandeling in het ziekenhuis is in de ontwikkeling meegenomen. Er is een kaart gemaakt in samenwerking met de patientenvereniging en zorgverzekeraar. Hierop staan zorgverleners (fysiotherapeuten, psychologen en thuiszorgorganisaties) uit de regio vermeld, met als doel de zorg dichtbij huis te continueren en aan te sluiten op de zorg in het ziekenhuis.

Bron: ZGV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen