Maart 2011: internationale darmkankermaand

Array

Het Radboud Universitair Oncologisch Centrum (RUCO) besteedt deze maand extra aandacht aan het herkennen, voorkomen en behandelen van dikkedarmkanker. Voor patienten, familie en geïnteresseerden vinden de volgende bijeenkomsten plaats:

Toneelvoorstelling De Darmdialogen
Een humoristisch drama over de darmen op 25 maart 2011, 20.00 uur, Auditorium UMC St Radboud

Taboe doorbreken
Mensen vinden het lastig om over hun stoelgang te praten en zeker als ze er problemen mee hebben. Darmkanker is een ziekte die binnen deze taboesfeer valt. Met de voorstelling ‘De Darmdialogen’ willen artsen en patienten het taboe doorbreken. Theater is bij uitstek geschikt om een taboeonderwerp bespreekbaar te maken. Het doel van de voorstelling is om de dialoog over de risicofactoren en de alarmsignalen van darmkanker op gang te brengen én te stimuleren dat mensen met klachten tijdig naar de dokter gaan.

De Darmdialogen: een vrolijke en informatieve voorstelling, vol lach, zang en dans, maar met een duidelijke boodschap. De Darmdialogen is een humoristisch drama waarin hilarische verhalen en indrukwekkende liedjes elkaar afwisselen: ‘Hé buurvrouw, nog lekker ontlast vanochtend?’, ‘Hallooo, wij zijn dikke darmpoliepen. Wij zitten in uw darmen’. En: ‘Waar we het vandaag over hebben, kan ons allemaal overkomen. Jong en oud’.

Tien aangrijpende dialogen over poep, darmpoliepen, alarmsignalen, doktersbezoek, onderzoek, samen ziek zijn en de dood.

De darmdialogen is georganiseerd door de Maag Lever Darmstichting in samenwerking met artsen- en patientenverenigingen.

Recente artikelen