Denktank ComplexeZorg geïnstalleerd

Array

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) heeft vandaag de Denktank Complexe Zorg geïnstalleerd. Met de vorming van de Denktank lost de bewindsvrouw een belofte aan de Tweede Kamer in.

Tijdens een debat over vrijheidsbeperkende maatregelen voor een 18 jarige jongen die is opgenomen in de instelling ’s Heerenloo kondigde Veldhuijzen van Zanten aan een groep deskundigen bijeen te brengen en hen advies te vragen over hoe vrijheidsbeperkende maatregelen kunnen worden voorkomen.
De precieze taakomschrijving van deze groep luidt als volgt: De denktank heeft tot taak te verkennen hoe schijnbaar perspectiefloze zorgsituaties kunnen worden vlotgetrokken zodat clienten met complexe zorgvragen zich zoveel mogelijk in vrijheid kunnen bewegen. De voorzitter van de denktank is Prof. dr. L.M.G.Curfs (hoogleraar verstandelijk gehandicapten aan de Universiteit van Maastricht/Gouverneur Kremers centrum).

De andere leden zijn:
Drs F. A. Scholte: arts verstandelijk gehandicapten en voorzitter van de European Association Intellectual Disability Medicine; Mw drs R. de Wit: directeur CCE Nederland;
Mw drs J. Kingma : arts verstandelijk gehandicapten (consulent CCE); Drs F. van der Linden: manager s’Heerenloo;
Mw drs J. Haverschmidt : gz psycholoog bij de Hartekampgroep Heemstede;
Prof dr C. Hertogh: hoogleraar ethiek voor de zorg aan kwetsbare ouderen;
Drs. J. Fidder: bestuurder bij Ipse de Bruggen; Mw C. de Kimpe: ouder client na voordracht van VG-belang; Dhr J. Terlouw: directeur Kans Plus/platform VG;; Dhr W. Westveer directeur LFB, na voordracht van LFB. En Mw drs. L.P. Claessen: programmaleider gehandicaptenzorg bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg zal als waarnemer aanwezig zijn.

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen