Reactie MSD-Organon – Ondernemingsraad trekt rechtszaak in

0
197

Vanochtend hebben wij vernomen dat de Ondernemingsraad  besloten heeft de rechtszaak van 24 maart bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam, in te trekken. Deze zaak was door de OR op 29 juli 2010 aanhangig gemaakt. De OR was van oordeel dat MSD-Organon op 8 juli 2010 besluiten had genomen tot sluiting van R&D, invoering van MPS/Lean* (bij de productieafdelingen) en reorganisatie van de Global Support Functions (GSFs, ondersteunende functies), zonder de OR daarbij te betrekken.

MSD-Organon is van mening dat het die besluiten op 8 juli nog niet had genomen. Op 8 juli 2010 heeft het moederbedrijf Merck een nieuwe wereldwijde netwerkstrategie voor MRL aangekondigd, waar de lokale organisaties besluiten over zouden moeten gaan nemen. Daarbij is gesteld dat er uiteraard rekening gehouden zou worden met advies van lokale ondernemingsraden, vakbonden etc. MSD-Organon heeft aan de OR bij herhaling dat adviesrecht bevestigd.

Voor MPS/Lean zijn die adviestrajecten voor POO (Pharmaceutical Operations Oss) en API/BT (Active Pharmaceutical Ingredients/Biotechnology) inmiddels ook in goed overleg met de OR opgestart. Voor POO is dit traject afgerond en voor API/BT loopt het adviestraject nog. De voorwaarden en aanbevelingen van de OR zijn en worden hierin meegenomen.

Voor MRL is het voorbereidend werk aan Plan B nu helaas stopgezet vanwege het kort geding-vonnis, maar het is volstrekt helder dat de OR een adviesaanvraag krijgt zodra er een concreet uitgewerkt plan ligt voor MRL. Dat geldt ook voor latere reorganisaties binnen de GSFs.

Om deze redenen is MSD-Organon van mening dat de Ondernemingsraad een verstandig besluit genomen heeft door de rechtszaak bij de Ondernemingskamer in te trekken.

Veel belangrijker is echter dat wij erop vertrouwen dat met het intrekken van de rechtszaak de basis voor een goed en constructief overleg met de OR verder is verstevigd.

 

* MPS/Lean verbetert de efficiency, kwaliteit en service aan de klanten.

 

Vorig artikelDe bionische mens in Paradiso
Volgend artikelKNCV Tuberculosefonds waarschuwt voor kosten multiresistente tuberculose
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.