PGGM en staatssecretaris VWS gaan uitdaging aan

Nederland bedankt de zorg:
PGGM roept voor het zesde achtereenvolgende jaar heel Nederland op zijn favoriete zorgverlener te bedanken. Als PGGM met de campagne Nederland bedankt de Zorg meer dan 11.000 bedankjes binnenhaalt, dan zal staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten zich als tegenprestatie inzetten bij een zorginstelling. De aftrap deed Angela Groothuizen, die dit jaar opnieuw ambassadrice van de campagne is.

Met de actie Nederland bedankt de zorg roept PGGM alle (ex-)patienten, (ex-)clienten en hun naasten op om hun favoriete zorgverlener bedanken via www.bedankdezorg.nl. De afdeling van de genomineerde zorgverlener doet automatisch mee aan de verkiezing Beste Zorgafdeling van 2011.

Tegenprestatie van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten
Tijdens de aftrap op het Plein in Den Haag op maandag 28 maart j.l. nam Marcelis Boereboom, directeur-generaal Langdurige Zorg van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, namens staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten de uitdaging aan. Als PGGM met de campagne meer bedankjes binnenhaalt dan vorig jaar (11.000), dan zet de staatsecretaris zich als vrijwilliger in bij een van de genomineerde instellingen. Meer waardering voor medewerkers in de zorg is een van de beleidsdoelstellingen van de staatssecretaris.

Beste Zorgafdeling van 2011
Op 12 mei maakt PGGM de 10 genomineerden bekend en worden de ingezonden bedankjes bij de zorginstellingen bezorgd. Voorgaande jaren beoordeelde een onafhankelijke jury de inzendingen, maar dit jaar kan iedereen die een bedankje instuurt zelf met een aantal punten aangeven waarom de genomineerde instelling de winnaar zou moeten zijn. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 8 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Angela Groothuizen is ambassadrice van Nederland bedankt de Zorg
Angela Groothuizen heeft grote waardering voor de mensen in de sector zorg en welzijn en is daarom opnieuw ambassadrice van de campagne. Angela Groothuizen: ‘Iedereen heeft wel eens zorg nodig of kent iemand die zorg nodig heeft. Maar we staan niet vaak genoeg stil bij het werk dat de mensen in de zorg verzetten. Dit gaat verder dan alleen verzorgen. Ze bieden steun, gezelschap, troost en ze doen dit met liefde. Dat verdient grote waardering en daar moeten we echt zuinig op zijn’.

Over PGGM
PGGM is een vooraanstaande pensioenuitvoeringsorganisatie met een oorsprong in de sector zorg en welzijn. PGGM biedt pensioenfondsen pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer, bestuursondersteuning en beleidsadvisering. Momenteel beheert PGGM circa EUR 105 miljard pensioenvermogen van ruim 2,3 miljoen deelnemers. Als coöperatie helpt PGGM haar 560.000 leden met diensten bij het realiseren van een waardevolle toekomst.

Recente artikelen