Dr. C.M. Bilardo benoemd tot hoogleraar foeto-maternale geneeskunde

Dr. C.M. Bilardo is per 1 maart 2011 benoemd tot hoogleraar foeto-maternale geneeskunde binnen het vakgebied van de Obstetrie en Gynaecologie en in het bijzonder de prenatale diagnostiek en therapie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Katia Bilardo (Savigliano, Italie, 1954) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Turijn in Italie. In Turijn volgde zij haar opleiding tot specialist in de Gynaecologie en Obstetrie. Daarna volgde zij een Fellowship foeto-maternale geneeskunde in het Kings’ College Hospital in Londen. Van 1989 t/m 1991 werkte ze in het UMCG (toenmalig AZG) en promoveerde in 1994 aan de Rijksuniversiteit Groningen tot doctor in de geneeskunde op het proefschrift getiteld “Dopper studies of the fetal circulation in hypoxemic hypoxia and in anemic hypoxia”. Na haar aanstelling in het AMC in 1991, vervolgt Bilardo sinds april 2010 haar carrière als hoofd van de Afdeling Prenatale Diagnostiek in het UMCG.

Prof. dr. C.M. Bilardo zal zich bezighouden met onderzoek binnen de Afdeling Prenatale Diagnostiek. De leerstoel foeto-maternale geneeskunde en in het bijzonder prenatale diagnostiek en therapie beoogt het klinisch en basaal onderzoek naar de gezondheid van het ongeboren kind en de moeder verder te stimuleren. Bilardo zal zich richten op de diagnostische mogelijkheden van echoscopisch onderzoek en prenatale diagnostiek, en het implementeren en evalueren, samen met Eurocat en de afdeling Genetica van het UMCG, van het landelijke prenatale screeningsprogramma naar aangeboren afwijkingen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen