Simulcast Tedx Maastricht: The future of health

Array

Discussieer in LUX live mee over de nieuwe revolutie in de gezondheidszorg gepresenteerd door Wouter Bos (KPMG), Coen van Veenendaal (Alpe d’Huzes), Wolter Mooi (VU Medisch centrum), Frank Hiddema (Oogziekenhuis Rotterdam), David deBronkart (e-patient) en vele andere internationale inspiratoren! Voor meer info zie:http://www.tedxmaastricht.nl/
“Het tijdperk van het paternalisme in de zorg is voorbij. De tijd van participatieve zorg breekt aan.”  Visionairs zien ongekende mogelijkheden van zorg 2.0: het verbeteren van de gezondheidszorg met de inzet van nieuwe media en interactief internet. Eindelijk kan de patient de regie over zijn eigen zorg in handen nemen. Hij bespreekt ervaringen met mede-patienten op een webforum. Hij heeft toegang tot al zijn gegevens. Hij overlegt via Skype met zijn behandelend arts over de nieuwste behandeling uit de VS. Kortom: de toekomstige zorgverlener is niet langer de expert maar de adviseur die samen met de patient en zijn omgeving de behandeling afstemt. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor zorgverleners? In LUX een debat met zorgverleners over het zorgen van morgen.
Op maandag 4 april organiseert LUX samen met het UMC St Radboud een unieke interactieve Simulcast van TedxMaastricht. Tedx is een reeks inspirerende events over ideeen die de moeite van het verspreiden waard zijn en een spin off van de Ted-conferenties die sinds 1984 in de VS georganiseerd worden (Ted staat voor Technology, Entertainment, Design).
Op 4 April is TEDxMaastricht de hele dag hét brandpunt van de toekomst van de gezondheidszorg.
Overdag kunt u in LUX de live-uitzending volgen en tijdens de pauzes meediscussieren met de sprekers in Maastricht. ’s Avonds een debat  met onder anderen Marcel Olde Rikkert (hoogleraar geriatrie UMC St Radboud) over de betekenis van zorg 2.0. Via de live-verbinding doen de sprekers in Maastricht mee aan het gesprek.
09.30 – 20.00 uur Simulcast TedxMaastricht*
20.00 – 22.00 uur UMC St Radbouddebat over zorg 2.0
*tussen 12.00 en 13.30 uur is tegen betaling een speciale TEDx Lunch beschikbaar
Aanmelden kan hier.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen