Actie gezondheidsveld vraagt investering in preventie

0
175

Afgelopen zaterdag heeft de Nederlandse Public Health Federatie (NPHF) in Rondom10 op ludieke wijze aandacht gevraagd voor meer investering in preventie. De fictieve belangengroep “Ouders Voeden Op!” zette in het programma in op het afschaffen van het alcoholverbod en dus geen betutteling. Echter, de belangengroep was het werk van de NPHF die hiermee op een bijzondere manier de grenzen van de eigen verantwoordelijkheid  wilde agenderen en daarmee haar twijfels uitte bij de huidige inzet van het volksgezondheidsbeleid. De 50 organisaties achter de NPHF zijn ervan overtuigd dat gezondheid werkt; maatschappelijk, economisch, in het persoonlijke leven en ter voorkoming van extra uitgaven in de zorg. Maar de onverminderde inzet  van de overheid is absoluut noodzakelijk. Dus investeer in gezondheid!

Niet spotten
Met gezondheid valt niet te spotten. Dit was ook niet de insteek van deze 1 april-actie. Maar gezondheid is in de huidige samenleving geen simpel goed dat met eigen verantwoordelijkheid kan worden gegarandeerd. Voortdurende (on)bewuste informatiestromen van verschillende afzenders informeren en verleiden mensen; concrete tegengeluiden zijn noodzakelijk om burgers te emanciperen en in staat te stellen te kiezen voor gezondheid. Coaching, concrete prikkels die een gezonde leefstijl promoten en een sluitende preventieketen zijn ook nodig om het verschil te maken. Investeren in preventie is een randvoorwaarde voor een gezonde Nederlandse economie. De economische slagkracht van Nederland wordt immers bepaald door een gezonde beroepsbevolking. Gezonde en vitale burgers doen het goed op school,  het werk  ?  en zij werken langer door als dat kan ? en  participeren actief als vrijwilliger in de samenleving.

Bron: NPHF

Vorig artikelLancering Europees register klinisch onderzoek
Volgend artikelKansen voor nanotechnologie bestaan wel
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.