Cursus Forensische pediatrie: Geen tijd en geld en wel know how bij jeugdartsen

Array

Op 28 maart kon u op deze site een bericht lezen met de kop  “Jeugdartsen ontbreken op Masterclass over kindermishandeling”. Ik vroeg mij daarin af waarom jeugdartsen niet deelnemen aan de genoemde masterclass. Acht jeugdartsen reageerden. Waarvoor mijn grote dank. Zij wezen erop, dat jeugdartsen reeds grote kennis en veel vaardigheden hebben om kindermishandeling te herkennen en te behandelen. Ook merkten zij op, dat onze marketing onvoldoende is: ze hadden de aanmeldingsbrochure niet gezien.

Jeugdarts Charlotte Bruins Slot voegt daaraan toe: “Binnen onze organisatie zit ik in het OTK, het Ondersteunings Team Kindermishandeling. Zodoende ben ik extra geïnteresseerd in het thema. De bezuiniging binnen de jeugdgezondheidszorg slaat enorm toe. Vanuit de organisatie krijgt iedereen slechts 175 euro ter beschikking om scholing te volgen. Een zeer droeve zaak. Daarbij worden wij bovendien enorm onder tijdsdruk gezet in verband met het werken met het digitaal dossier. Het productie draaien is wat de organisatie wil, zonder goed naar de kwaliteit te kijken. Ik wens u, met diegene die wel de masterclass volgen een nuttige en leerzame tijd toe.” Tot zover jeugdarts Bruins Slot. Ik bezin mij op de vraag, op welke wijze wij Masterclasses beter bekend en goedkoper kunnen maken.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen