Hooraandoeningen centraal op HOORmarkt

0
322

Vrijdag 15 april organiseert de afdeling keel-, neus-, en oorheelkunde van het UMC Utrecht samen met de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) een Hoormarkt.
Alles wat met horen en met hooraandoeningen te maken heeft, wordt tijdens de Hoormarkt in het UMC Utrecht besproken. Cabaretier Vincent Bijlo opent om 13u het programma.

Tijdens de Hoormarkt komen in flitslezingen van twintig minuten onderwerpen als tinnitus, otosclerose, ziekte van Ménière en cochleair implantaat (CI) aan bod, maar ook wordt aandacht besteed aan hoortesten, hulpmiddelen, spraakafzien, gebarentaal en sociale gevolgen van slechthorendheid. De lezingen worden gegeven door -artsen, specialisten en ervaringsdeskundigen.

Hoorproblemen
Circa 1,5 miljoen Nederlanders kampen met hoorproblemen. De problemen kunnen heel divers zijn. Vaak ook hebben mensen een combinatie van problemen. Men is bijvoorbeeld slechthorend en heeft last van een continue piep in de oren (tinnitus). Of men heeft een cochleair implantaat (CI) en kampt met de sociale gevolgen van het minder horen.

Bron: UMC Utrecht

Vorig artikelMorgen D-day bij MSD Organon: directie presenteert detailontwerp Plan B
Volgend artikelWiegman: sociale problemen niet medisch oplossen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.