Al 74 aanmeldingen voor LinkedIn groep EDP 2.0

Array

Sinds 5 april 2011 werkt een groep van 74 Nederlandse professionals, patienten en geïnteresseerden gepassioneerd aan een Elektronisch Gezondheid Dossier 2.0 wiki. Vandaag gaat ook de website http://www.epd20.nl online Doel is om een handvest te maken met richtlijnen voor een verbeterd en “eigen” EPD voor, door en met de patient en zorgverlener. Er zijn al een hoop reacties binnengekomen op de LinkedIn groep van het initiatief #EPD20. Inmiddels hebben zich al 74 leden aangemeld en dit aantal groeit nog steeds. De hashtag die gebruikt wordt op twitter  is #EPD20. En natuurlijk hopen we al deze visies op de open wiki en de wikimap om te vormen tot een concreet plan wat wel draagvlak krijgt. We willen de info gebruiken om een beter EPD te creeren. Een mooie eerste aanzet is gedaan door @bart @michlr & @icmcc: met een mindmap. Een ding is  zeker het eindresultaat zal er een zijn met een hoop (com)passie en met medewerking van patienten. We gaan dus lekker crowdsourcen!

The momentum is here! (Motto met dan aan @bart en zijn blog)

Het vuurtje begon met dit vonkje na kleine discussie tussen @tyno & @hout en @medicalfacts waarna @bart, @ralfvdz, @michlr, @marloescollins, & @icmcc de handschoen oppakten en aan de slag gingen!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen