Baanbehoud en constructieve afspraken voor productie en R&D MSD / Organon

Nu bekend is geworden dat bij MSD-Organon in Oss 486 onderzoekers van R&D hun baan bij het geneesmiddelenbedrijf behouden kan worden geconcludeerd dat een hoop banen toch nog behouden blijven.  Voor andere mensen is het nieuws vandaag minder positief, omdat zij duidelijkheid hebben gekregen definitief hun baan te verliezen. Vorig jaar juli kondigde Merck nog sluiting van de afdeling aan, waarbij 1030 onderzoekers hun baan zouden verliezen. Medewerkers van het farmaceutische bedrijf in Oss wisten dat er een grootscheepse reorganisatie aan zit te komen, vandaag krijgen ze duidelijkheid. Toen leken meer dan duizend banen op de research- en developmentafdeling in Oss op de tocht te staan.

Met dit ‘Plan B’ wordt het aantal ontslagen dus met bijna de helft teruggebracht. 385 van deze mensen kan gaan werken bij een nieuw op te zetten ontwikkelcentrum in Oss, dat 1 juli dit jaar zou moeten starten; 104 onderzoekers worden ondergebracht in een farmaceutische proeffabriek van MSD.  Het plan B, dat eerder al grotendeels naar buiten is gebracht, brengt dit baanverlies terug naar ruim vijfhonderd plus het verloop van het afgelopen jaar dat nog eens 300 banen omvatte. Net als bij de reorganisatieplannen van Merck verdwijnt de research- en development-afdeling uit Oss, maar daar komt in het alternatieve plan een ‘development center’ voor terug dat zich gaat richten op het ontwikkelen van medicijnen.

De ondernemingsraad moet dus nog advies geven over dit plan van MSD-Organon.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen