Masterclass voor kwaliteits- en financiële managers van start op 15 september

Array

Ieder jaar houdt het Julius Centrum één Masterclass over het managen van kwaliteit van zorg en het financiele beleid in de eerstelijn, de ziekenhuizen en de AWBZ instellingen. Wij begroeten dan een gevarieerd gezelschap van maximaal zestien deelnemers: ervaren professionals, divisie- en clustermanagers, controllers, hoofden van kwaliteitsafdelingen, managers bedrijfsvoering van kleinere instellingen. Ook zijn er deelnemers van buiten de zorg, maar wel met ervaring met kwaliteits- en financieel beleid elders.

Op donderdag 15 september 2011, 15.00 -19.00 uur vindt de eerste bijeenkomst plaats en op donderdag 12 april 2012 , de  laatste. Gedurende twaalf bijeenkomsten komen even zoveel thema’s aan bod: 1. Ontwikkelingen zorg 2. Wetten, financiering en bekostiging 3. Strategie, structuren en bedrijfsplannen 4. Governance, organisatievormen en managementparticipatie 5. Zorgafspraken, verzekerde zorg, DBC’s, ZZP’s, costaccounting en prijsstelling 6. Prestatie indicatoren en verankering in P&C cyclus, kwaliteitsmanagement, VMS 7. Atelier, uitwerking P&C cyclus  8. Leidinggeven aan professionals, Clinical Leadership 9. Verandermanagement 10. Onderhandelen 11. Businesscase maken 12. Eindopdrachten bespreken.

Op 6 september vindt een  terugkommiddag plaats rond het thema persoonlijke effectiviteit. De leiding van de masterclass berust bij Reinier Haneveld, arts en ondergetekende. Wilt  u aan deze masterclass deelnemen? Over enkele dagen staat de uitgebreide brochure op www.unitzorginnovatie.nl doorklikken op ‘Masterclasses’.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen