ZZG Zorggroep verwijtbaar voor dode man door Zweedse Band

Structurele tekortkomingen in de organisatie van ZZG zorggroep waren er de oorzaak van dat een oudere client van het Wijchense verpleeghuis De Weegbree verstrikt is geraakt in een onrustband in november 2009. Toch is er géén sprake van verwijtbaar handelen door medewerkers, zo concludeerde IGZ in haar onderzoek. Vast is komen te staan dat de man nooit opgenomen had mogen worden in het verpleeghuis in Wijchen onder de voorwaarden zoals die er toen waren. De problematiek van de man oversteeg de mogelijkheden van De Weegbree, en dit is ook erkent ZZG zorggroep.  Hij werd in november 2009 ’s ochtends om 9.00 uur dood aangetroffen, nadat een verzorgende bij de ronde om 5.00 uur nog gezien had dat alles in orde was. Een leerling-ziekenverzorgende vond de man 180 graden gedraaid in bed, toen ze hem bij het begin van de dagdienst wilde verzorgen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen