Al meer dan 200 nominaties voor de Waardevol Werk Award

Met nog bijna vier weken te gaan voordat de inzendtermijn sluit, zijn al ruim 200 medewerkers en teams uit de publiek sector genomineerd voor de Waardevol Werk Award. De prijs gaat naar een persoon en een team dat zich het afgelopen jaar op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor de publieke zaak. Een vakjury onder leiding van SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan kiest op 22 juni de winnaars. Collega?s, klanten, familie en vrienden kunnen nog tot 8 mei een bijzonder gewaardeerde publieke medewerker nomineren.

De Waardevol Werk Award is een initiatief van Abvakabo FNV, met ruim 350.000 leden de grootste belangenbehartiger van werknemers in de publieke sector. In 2010 werd de prijs voor het eerst uitgereikt. Abvakabo-voorzitter Edith Snoey: “De prijs maakte veel los bij de mensen in de publieke sector, hebben we gemerkt. Enorm veel positieve reacties en ook toen stroomden de nominaties binnen. Het bevestigt wat we ook op andere manieren zien: het werk in de publieke sector ? al die brandweermensen, verpleegkundigen, gemeenteambtenaren, jeugdzorgmedewerkers en vele anderen die zich dagelijks inzetten voor onze samenleving, krijgt doorgaans niet de waardering die het verdient. De Waardevol Werk Award blijkt dus een gevoelige snaar te raken.”

De tot nu toe ontvangen nominaties voor de Waardevol Werk Award 2011 beslaan de volle breedte van het publieke werk. “Eén blik op de inzendingen op de website en je ziet hoe bijzonder het publieke werk is”, aldus Edith Snoey. “Iemand die de IC-verpleegkundige van haar zoontje voordraagt. Een zeer actieve en betrokken leraar maatschappijleer, genomineerd door een collega. Een voltallig team van een zorgeenheid voor demente bejaarden. Of een team van Rijkswaterstaat dat hulp verleent bij ongevallen. En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.”

Nomineren voor de Waardevol Werk Award 2011 kan nog tot en met 8 mei via www.abvakabofnv.nl/waardevolwerkaward. Jurering en bekendmaking vindt plaats op 22 juni.

Recente artikelen