Maasstad Ziekenhuis verhuist in weekend van 14 mei!

Array

Gedurende het hele weekeinde van 14 mei, zullen vanaf vrijdagnacht 24 uur per dag verhuiswagens vol spullen worden overgeheveld naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maasstadweg 21. Op maandag 16 mei volgen de circa 200 patienten. Normaal gesproken zijn dat er veel meer, maar door de geplande operaties later in te plannen is een zo leeg mogelijk ziekenhuis gecreeerd.

De patienten worden, al naar gelang hun gezondheid het toestaat, verdeeld over zes ambulances (waarvan er 2 geschikt zijn voor couveuses), 1 mobiele intensive care unit (micu), 1 touringcar, twee rolstoelbusjes en vier verhuiswagens (plus 1 reserve verhuiswagen).

In elke verhuiswagen kunnen vier bedden met patienten, en vier verpleegkundigen en een arts. Er gaat een voor alle zekerheid ook reanimatieapparatuur mee. Om de reis te kunnen volgen -een verhuiswagen heeft immers geen ramen- worden aan de buitenkant van de wagens 2 camera’s opgehangen, zodat de reis via beeldschermen in de verhuiswagen te volgen is.

Alle transporten worden begeleid door politie, kruispunten gaan dicht, rode lichten kunnen worden genegeerd. Transporten komen dus niet stil te staan.

Vervoer spulllen
In totaal moet ongeveer 6500 kubieke meter aan medische apparatuur, computers en meubilair worden vervoerd. Het verhuisbedrijf Convoi zet twee ploegen van elk 50 mensen in die in diensten van 12 uur op, 12 uur af, volcontinu in touw zijn.

6500 Kubieke meter spullen komt neer op gemiddeld 150 kg per kuub. Convoi schat -voorzichtig- dat 975.000 kilo van oud- naar nieuwbouw wordt gesjouwd.

De verhuiswagens rijden zeer zuinig, op zogeheten Euro 5 motoren. Er zal ongeveer 2000 liter benzine nodig zijn voor de verhuizing. De verhuiswagens kunnen daarmee zo’n 260 keer op en neer rijden. De vrachtwagenchauffeurs en de verhuizers lopen op 3000 bakkies koffie en 400 lunchpakketten.

Spoedeisende Hulp 24 uur dicht
De afdeling Spoedeisende Hulp is in het verhuisweekend voor het eerst in haar bestaan 24 uur dicht. De omliggende ziekenhuizen is gevraagd rekening te houden met extra patienten van zondag 15 mei 22.00 uur tot maandag 16 mei 22.00 uur.

De verhuizing vindt plaats in nauw overleg met politie en gemeente Rotterdam.

Adres nieuwe ziekenhuis
Op dinsdag 17 mei zijn alle patienten en bezoekers van harte welkom om het nieuwe ziekenhuis te komen bewonderen. Het nieuwe ziekenhuis is te vinden aan de Maasstadweg 21, 3079 DZ Rotterdam.

Recente artikelen