Prednisonbehandeling bij reumatische ontstekingsziekten

Array

Jos Hoes vindt dat prednisonbehandeling met lage tot middelhoge dosering onderdeel verdient te zijn van moderne behandeling van reumatische ontstekingsziekten. Vooral bij reumatoïde artritis heeft deze therapie ziekte remmende effecten. Bijwerkingen zijn echter wervelfracturen en verstoorde bloedsuikerhuishouding.

Hoes werkte mee aan nieuwe internationale richtlijnen voor het gebruik van prednison. Hij pleit ervoor deze in acht te nemen, zodat de drie dimensies die een rol spelen bij het gebruik van prednison (effectiviteit, toxiciteit en veiligheid) met elkaar in balans zijn. In zijn proefschrift beschrijft Hoes hoe deze drie dimensies met elkaar een figuur kunnen vormen. Wanneer zij tijdens het gebruik van prednison met elkaar in balans zijn, dan ontstaat er een harmonieuze situatie: een coherente driehoek.

11-05-2011, 16:15 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Jos Hoes, Geneeskunde
Proefschrift: Optimising glucocorticoid therapy in rheumatic diseases: An incompatible triangle?
Promotor 1: Prof. dr. J.W.J. Bijlsma
Copromotor 1: Dr. J.W.G. Jacobs

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen