GGD-rapport Moerdijkbrand

0
225

Mensen met gezondheidsklachten en -zorgen zijn na de brand bij Chemie-Pack in januari opgeroepen om een screeningsvragenlijst in te vullen. De GGD heeft hierover een rapport opgesteld en vandaag gepresenteerd.

De rapportage van de GGD geeft antwoord op de vragen omtrent de omvang, aard en ernst van de gemelde gezondheidsklachten en of er op basis van de resultaten aanleiding is tot verder onderzoek.

Samengevat is de conclusie dat de gezondheidseffecten van de brand meevallen en dat een beperkt aantal bewoners, hulpverleners en medewerkers zich gemeld heeft met tijdelijke gezondheidsklachten. De meldingen betroffen vooral uitingen van bezorgdheid en irritatie van de bovenste luchtwegen. De GGD ziet op basis van de aantallen en het soort klachten geen aanleiding voor verder gezondheidsonderzoek onder de inwoners.

Mocht er desondanks nog behoefte zijn aan aanvullende informatie dan kunnen mensen terecht op donderdag 28 april van 10.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis in Strijen. Uiteraard kan ook telefonisch contact worden opgenomen met de GGD Zuid-Holland Zuid, telefoon 078-7708500.

Rapport
Het rapport is opgesteld in opdracht van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De GGD’en West-Brabant en Zuid-Holland Zuid en het Bureau Gezondheid, Milieu en Veiligheid (GMV, als onderdeel van de GGD West-Brabant) hebben de gezondheidsklachten actief gevolgd en het rapport samengesteld.

Het rapport is hieronder te downloaden.

Bron: Gemeente De Waard

Vorig artikelDirecteur GGZ Delfland vandaag voor de rechter
Volgend artikelNieuwe iPhone-app over pollen en hooikoorts
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.