1000 man ontslagen bij MSD Organon in Oss & verdrievoudiging winst Merck / MSD

Alle fatsoensnormen voorbij
Merck, dat buiten de Verenigde Staten en Canada de naam MSD gebruikt, heeft de winst in het derde kwartaal verdrievoudigd ten opzichte van het jaar daarvoor. Het bedrijf profiteerde van de sterke vraag naar medicijnen tegen diabetes, astma en reuma. Zo bleek uit de vrijdag gepresenteerde resultaten. En dat staat in schril contrast tot het massaontslag in Oss waar rond de 1000 mensen ontslagen worden omdat er nog meer winst gemaakt moet worden. Merck is moederconcern van MSD Organon in Oss. Waar dus vele mensen hun baan verliezen.

“For the Record”:Het Amerikaanse bedrijf haalde een nettowinst van ruim 1 miljard dollar (670 miljoen euro). Een jaar eerder was de winst 299 miljoen dollar. De omzet steeg met 200 miljoen dollar naar 11,6 miljard. Merck / MSD verwacht dat de omzet dit jaar met 1 tot 5 procent zal stijgen ten opzichte van 2010. De farmaceutische fabriek in Oss is al vele jaren verantwoordelijk voor het ontwikkelen van Blockbusters voor de farmacie waardoor deze monsterwinsten kunnen worden gemaakt en waar Merck desondanks 1000 mensen op straat zet om nog meer winst te kunnen maken. Wanneer stopt deze gênante manier van zaken doen?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen