Smeerteam op pad voor Week van de Huid

Array

Mauritsklinieken geven voorlichting over zonbescherming
Met een team van ‘smeerspecialisten’ startten de Mauritsklinieken vandaag de Week van de Huid. De Mauritsklinieken, de grootste keten van poliklinieken dermatologie in Nederland, staan van 9-13 mei in het teken van een goede huidbescherming in de zon bij jonge kinderen. Het Mauritsklinieken smeerteam ging daarom in Scheveningen op pad om ouders en jonge zonaanbiddertjes te voorzien van een goede bescherming in de zon.

Dr. Marcus Meinardi, dermatoloog Mauritskliniek Den Haag: “Veel Nederlanders gaan op vakantie met het doel om zo snel mogelijk bruin te worden. De huid heeft echter tijd nodig om te wennen aan de zon. Met name jonge kinderen lopen risico. Onderzoek heeft aangetoond dat een verbrande huid op jonge leeftijd het risico op huidkanker verhoogt. De huidcellen van kinderen zijn extra kwetsbaar, bij verbranding van de jonge huid door UV-straling is de kans groot dat er beschadigde cellen achterblijven die blijvende schade aanrichten. Op latere leeftijd zorgt deze beschadiging voor een verhoogde kans op huidkanker.”

Mammie smeert Sammie
In alle klinieken ligt deze week het kinderboekje Mammie smeert Sammie. Het kinderboekje is speciaal ontwikkeld voor ouders en verzorgers van jonge kinderen en vertelt op speelse wijze aan kinderen hoe zij op een verantwoorde manier kunnen spelen in de zon. Het boekje is uitgerust met zogeheten smeertips voor ouders en verzorgers over hoe zij hun kinderen het beste van de zon kunnen laten genieten.

Voorlichting ouders
De Mauritsklinieken verzorgen voorlichtingsavonden, onder meer op kinderdagverblijven, om ouders voor te lichten over een goede zonbescherming voor zichzelf en hun kinderen.
www.weekvandehuid.nl

Over de Mauritsklinieken
De Mauritsklinieken zijn de grootste aanbieder van dermatologische zorg in Nederland met vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Nijmegen. De Mauritsklinieken richten zich op het behandelen van alle huidziekten en spataderen, zowel poliklinisch als in dagbehandeling, net als in de reguliere ziekenhuizen. De zorg wordt volledig vergoed door alle zorgverzekeraars in Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen