Laatste wandeling van het gezicht van Organon

Het Gezicht van Organon kondigt de laatste wandeling aan.

het verzoek is om met zoveel mogelijk mensen hier aan deel te nemen.

Wanneer: Donderdag 12 mei 2011

Aanvang: 12:30

Start: Portiersloge (Auditorium zijde)

Er zullen helaas Organon gezichten verdwijnen, maar het Organon hart zal blijven kloppen. Loop daarom allen mee met de laatste wandeling en laat donderdag 12 mei nog één keer zien wat het Gezicht van Organon is.

Hopende op een brede belangstelling,

het organiserende comité van HET GEZICHT VAN ORGANON


Terugblik met het oog op de toekomst

Naar aanleiding van het slechte nieuws (ontslag voor 2170 medewerkers) dat we kregen op 8 juli 2010, kwam het idee om een actie te starten om uiting te kunnen geven aan onze teleurstelling, boosheid en om de betreffende Organezen een gezicht te geven naar de gemeenschap. Er was snel een groep opgericht, die alle steun kreeg van Osse ondernemers en de gemeente Oss. Ook kwam er een website in de lucht die voor de communicatie gebruikt werd. De eerste wandeling werd met veel belangstelling van de media gelopen op 11 augustus 2010. Tijdens de dagelijkse wandeling werden er foto’s gemaakt die verwerkt werden tot een collage, die na de volgende wandeling in het gemeentehuis werd opgehangen. Via de website kon men zich inschrijven voor de wandeling en waren alle collages te zien.

Deze dagelijkse wandeling van gemiddeld acht personen werd gehouden in weer en wind, en iedere keer als Organon in het nieuws was stond er weer pers te wachten om onze mening te horen. Na de jaarwisseling (2010-2011) hebben we de frequentie van de wandeling teruggebracht naar wekelijks; stoppen vonden we geen optie, er was immers uitstel voor plan A (een overname met behoud van alle disciplines). Op 16 februari bleek dat helaas niet door te gaan, na dit nieuws hebben vele honderden collega’s mee gewandeld om hun teleurstelling kenbaar te maken. Een ander groot evenement was de wandeling op 1 maart, die onder de naam “Het gezicht van Oss” speciaal werd georganiseerd voor de Osse ondernemers en alle andere Ossenaren die hun steun wilde betuigen. Al deze activiteiten zorgden ervoor dat Het Gezicht van Organon grote bekendheid kreeg.

Nu de adviesaanvraag voor “Plan B” wordt behandeld en de meeste collega’s weer terug zijn van vakantie willen we een afsluitende wandeling maken met Het Gezicht van Organon. Het blijft zeer spijtig dat het vroege onderzoek helemaal uit Oss zal verdwijnen, maar het is wel positief dat er ongeveer 380 MSD banen meer behouden blijven dan voorzien in de aankondiging van 8 juli 2010. Ook zijn er veelbelovende ontwikkelingen ten aanzien van het Life Science Park. Het heeft dus zin om je niet direct bij een voorgenomen besluit neer te leggen, de inspanningen van RvC, vakbonden en OR zijn toch “beloond”.

het organiserende comité van HET GEZICHT VAN ORGANON

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen