MSD krijgt groen licht voor reorganisatie

De ondernemingsraad van MSD-Organon in Oss heeft ingestemd met het alternatieve reorganisatieplan van het bedrijf. Na een jaar van discussies, rechtszaken en demonstraties kan het bedrijf nu beginnen met de uitwerking van ‘plan B’. Per 1 juli moet duidelijk zijn welke werknemers kunnen blijven en wie moet vertrekken, zo meldde een ingewijde. De Raad van Commissarissen steunt het OR-advies. Dat is donderdag bekendgemaakt.

Met Plan B blijven 486 van de 1.030 R&D-banen behouden blijven. De Research & Development-afdeling verdwijnt in de huidige vorm en daarvoor in de plaats komt een Development Center. Dit wordt afgestemd op productonwikkeling, met name voor opkomende markten. De OR wil wel dat er voldoende projecten komen om het Development Center een kans van slagen te geven. Ook wil het van de directie van MSD-Organon een maximale inspanningsverplichting om te kijken of een Life Sciences Park een kans van slagen heeft.De OR kon niet voorkomen dat de huidige research- en developmentactiviteiten uit Oss verdwijnen, maar daar komt in het alternatieve plan een ‘development center’ voor terug dat zich gaat richten op het ontwikkelen van medicijnen, veelal voor China en India.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen