Vanaf 1 januari 2012 is een elektronisch voorschrijfsysteem verplicht

Array

Wie geneesmiddelen voorschrijft, moet vanaf 1 januari 2012 een elektronisch voorschrijfsysteem gebruiken. De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat hierop toezien. Nictiz werkt aan het elektronisch recept: elektronisch voorschrijven met elektronische handtekening

Een elektronisch voorschrift zonder elektronische handtekening is niet compleet. Een voorschrijver moet nog altijd een ondertekend papieren recept nasturen. Blijft de nazending uit, dan zijn er geneesmiddelen zonder recept verstrekt. Pas met een elektronische handtekening krijgt elektronisch voorschrijven meerwaarde vanwege de administratieve lastenverlichting voor zorgverleners. Verder kan de reden van voorschrijven in het elektronisch recept worden meegestuurd.

Het kennisartikel ‘Het elektronisch recept‘ beschrijft voor voorschrijvers en verstrekkers het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen met elektronische handtekening. Daarnaast wordt de werking uitgelegd.

Voor meer informatie over het elektronisch recept, kunt u contact opnemen met Gert Koelewijn van NictiZ.

Bron: NictiZ
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen