EU zet zwaar in op telezorg

Meer dan de Nederlandse regering geeft de Europese Unie in haar subsidiebeleid voorrang aan gedegen gecontroleerde studies over effecten van telezorg op kwaliteit en kosten.. Tal van Brusselse beleidsmensen benadrukten op het WoHiT-congres (zie het vorige bericht) dat telezorg vooral voor mensen met chronische aandoeningen van grote betekenis is. De EU ondersteunt de jaarlijkse WoHit-congressen. Daardoor hebben deze zich ontwikkeld als marktplaats, waar grote software-bedrijven als Google, Blackberry en Microsoft aanwezig zijn om regeringsdelegates ontmoeten.

Die laatste zijn erop uit om voor hun gezondheidszorg één groot software-pakket aan te schaffen. Zo omvatte de overheidsdelegatie uit Zweden 200 (!) personen. Volgend jaar vindt het WoHit-congres plaas van 7-9 mei in Kopenhagen. Wilt u meer erover weten? Surf dan naar www.ehealthweek.org Wie een Europees subsidie-project voorbereidt of software applicaties internationaal wil verkopen, reserveert alvast deze dagen. Tot zover dit bericht.

Op 1 juli vindt in Utrecht het vijfde nationale congres over ‘Recente, lokale, regionale, nationale en internationale ontwikkelingen in de chronische zorg’ plaats. Daar komen ook recente ontwikkelingen in  de telezorg aan bod. Wilt u bovendien weten wat er in andere regio’s en gemeenten is gebeurd of gaat gebeuren? Wilt u kiezen uit 22 workshops en vier beroemde plenaire sprekers aanhoren? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl, klik door op ‘Aankomende congressen’ en meld u aan.

Guus Schrijvers