Inhaalmomenten HPV-prik 25 en 26 mei 2011

Array

Hulpverleningsdienst Groningen
Woensdag 25 mei en donderdag 26 mei 2011 organiseert GGD Groningen inhaalmomenten voor meisjes die nog geen vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-prik) hebben gehaald. Ook meisjes die de tweede prik hebben gemist zijn welkom. Ditzelfde geldt voor meisjes die vorig jaar al zijn opgeroepen, maar hun serie van drie prikken nog niet zijn gestart of hebben afgerond. Zij kunnen deze vaccinatie tijdens de inhaalmomenten zonder afspraak komen halen.
Wanneer : Woensdag 25 mei 2011
Hoe laat : tussen 13.30-14.30 uur
Waar : GGD-gebouw, Havenstraat 5, Veendam

Wanneer : Donderdag 26 mei 2011
Hoe laat : tussen 13.30-15.30 uur
Waar : GGD (locatie consultatiebureau), Damsport 3, Groningen

Drie prikken
Voor een goede bescherming tegen baarmoederhalskanker (HPV) is een serie van drie inentingen nodig. De serie van drie prikken afmaken is belangrijk, omdat het lichaam na één prik nog niet voldoende afweerstoffen aanmaakt om goed beschermd te zijn tegen het HPV-virus. Bij elke volgende prik wordt de afweerreactie versterkt. Na drie inentingen is een meisje voldoende beschermd.

Meer informatie
Meer informatie over baarmoederhalskanker (HPV) kunt u vinden op deze website. Deze informatie is ook te vinden in de vooraankondiging en uitnodiging die u en uw dochter in februari hebben ontvangen.

Vragen
Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de vaccinaties in de provincie Groningen? Bel of mail het Informatie Centrum Gezondheid van GGD Groningen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen