De Hartbemiddelaar zoekt beste zorg voor dolende hartpatiënt

Array

Hartpatienten Nederland is nu ook hartbemiddelaar. Deze grote belangenorganisatie voor hartpatienten met een hart- en/of vaatprobleem, start een bemiddelingscentrum voor mensen die op zoek zijn naar de beste medische zorg in Nederland of buiten de landsgrenzen.

Het nieuwe initiatief is gratis en in het bijzonder bedoeld voor de tienduizenden donateurs van deze landelijke organisatie. De Hartbemiddelaar, zoals de nieuwe service heet, biedt onder meer de mogelijkheid van een “second opinion”. Daartoe is een uitgebreid team beschikbaar van vooraanstaande Nederlandse en buitenlandse hartspecialisten.

Waarom zo’n bemiddelingsrol “Voorzitter J. van Overveld daarover: ,,Waar, in welk ziekenhuis en door welke dokter kan ik het beste zo snel mogelijk geholpen of behandeld worden? Het is de vraag die kenmerkend is voor de groeiende bewustwording van patienten in hun relatie tot de medische stand. Toch raken patienten, die via allerlei digitale informatiebronnen zelf op zoek gaan naar wat hen mankeert, dikwijls het spoor bijster. Ze verdrinken in een golf van hele en halve waarheden die het internet, maar ook Facebook en Twitter bieden. Wij willen daarin met De Hartbemiddelaar een betrouwbare en objectieve wegwijzer zijn. Wij denken het kaf van het koren te kunnen scheiden.”

De Hartbemiddelaar zoekt, in samenwerking met Best Medical Treatment dat het servicecentrum voor Hartpatienten Nederland faciliteert, uit waar een patient snel en goed geholpen kan worden. Vervolgens regelt het serviceteam de afspraak met de aanbevolen medicus of het ziekenhuis, en neemt alle formaliteiten met de zorgverzekeraar door opdat de patient zich op de therapie  kan richten. ,,De behandelingen waarin wij een beroep kunnen doen op de beste specialisten worden bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraar,? stelt voorzitter Van Overveld.

De nieuwe hartservice is dagelijks telefonisch bereikbaar via: 0900 4 278 278 (0900 – H A R T B R U G). Kijk voor meer info op www.hartbemiddelaar.nl

Hartpatienten Nederland zette in de jaren zeventig van de vorige eeuw grootscheepse luchtbruggen op met hartcentra in de Verenigde Staten en Groot-Brittannie en redde zo vele honderden Nederlandse hartzieken het leven. Net als toen gaat Hartpatienten Nederland nu opnieuw op zoek naar de best denkbare zorg voor hart- en vaatpatienten.

Bron: Hartgenoten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen