Schippers van VWS heeft geen bezwaren tegen de vestiging van een privékliniek in ziekenhuis Bernhoven

Array

Minister Schippers van VWS ziet geen bezwaren tegen de vestiging van een privékliniek in ziekenhuis Bernhoven. “Tegen het beschikbaar stellen van ruimtes en personeel heb ik geen bezwaar, zolang medisch noodzakelijke zorg tijdig en verantwoord geleverd blijft worden”, zo antwoordt de minister van Volksgezondheid op schriftelijke vragen van SP-Kamerlid Henk van Gerven. Die had de vragen gesteld naar aanleiding van de oprichting van de Bernekliniek binnen de muren van ziekenhuis Bernhoven. In deze kliniek worden cosmetische ingrepen verricht die mensen uit eigen zak betalen.

Vanaf december 2010 kunnen patienten van ziekenhuis Bernhoven terecht voor niet verzekerde zorg. Deze niet verzekerde zorg wordt ondergebracht in de Berne Kliniek, de privékliniek van ziekenhuis Bernhoven.

Binnen de vertrouwde muren van het ziekenhuis voeren de medisch specialisten van Bernhoven medische behandelingen uit die niet door de ziektekostenverzekering zijn gedekt. De vertrouwde medische zorg van een ziekenhuis gecombineerd met het ontspannen comfort van een privékliniek. In eerste instantie ging het nog om één specialisme, namelijk plastische chirurgie, maar dit is inmiddels uitgebreid met dermatologie. Hiermee breidt ziekenhuis Bernhoven haar dienstverlening uit om tegemoet te komen aan de behoeften van patienten in ons verzorgingsgebied.

Op de site van de Berne Kliniek (www.bernekliniek.nl) staat een overzicht van de behandelingen die door de Berne Kliniek worden uitgevoerd en de kosten ervan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen