Actie nodig om obesitas-tsunami te stoppen

Array

“Nationale en internationale regeringen moeten dringende stappen ondernemen om de groeiende obesitasepidemie in Europa te stoppen,” dat zei Melanie Stubbing, CEO Weight Watchers International Weight Watchers op het 18e ECO in Istanbul.

Tijdens het 18e Europese Congres voor Obesitas (ECO) in Istanbul lanceerde Weight Watchers een oproep aan de nationale en internationale regeringen om de alarmerende obesitas epidemie in Europa een halt toe te roepen. “ Een eerste stap die  de nationale regeringen moeten ondernemen om een beter inzicht te verkrijgen in veiligheid, toegankelijkheid, efficientie en kostenplaatje van de bestaande weight management diensten is deze onderwerpen aan een diepgaande audit.”, zegt Melanie Stubbing. “Een volgende stap is het opstellen van een Europese richtlijn voor evidenced based practice die op nationaal niveau bruikbaar is in elke lidstaat.”

Overgewicht en obesitas in Europa: een impressie
De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) schat dat 30% tot 70% van de volwassenen in de Europese landen lijden aan overgewicht. Indien er geen actie wordt ondernomen, zal dit aantal binnen tien jaar oplopen tot 2 op 3 volwassenen. “Het probleem van overgewicht heeft epidemische proporties aangenomen en onmiddellijke actie is noodzakelijk. Het is immers bekend dat overgewicht een hele reeks gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo bestaat er een rechtstreeks verband tussen overgewicht en hoge bloeddruk, aderverkalking, meer kans op diabetes type 2. Overgewicht gaat ook gepaard met overbelasting van knieen, heupen en lage ruggenwervels enzovoort, “aldus dr. Jeroen J.J. Bucx., cardioloog. <

De Europese commissie berekende dat de totale kost voor de volksgezondheid als gevolg van overgewicht nu al 7% bedraagt van het totale gezondheidsbudget. De gezondheidszorg staat met andere woorden onder enorme druk

Samenwerking nationale gezondheidszorg en Weight Watchers
Een groot aantal wetenschappelijke studies tonen aan dat de Weight Watchers methode succesvol bijdraagt tot belangrijk gewichtsverlies op een veilige en duurzame manier. Meetbaar en kostefficient waardoor Weight Watchers een belangrijke partner is bij het stoppen van de obesitas epidemie. De resultaten van Weight Watchers zijn duidelijk meetbaar en het programma biedt bovendien een kostefficiente oplossing, waardoor Weight Watchers een belangrijke partner vormt in de strijd tegen obesitas. Melanie Stubbing: “Van bij de start werkt Weight Watchers samen met voedingswetenschappers over de hele wereld. Meer dan zestig wetenschappelijke studies en continu onderzoek naar de wensen en noden van mensen met overgewicht maken Weight Watchers tot een waar kenniscentrum voor het begeleiden van mensen naar een gezonde levensstijl met blijvend gewichtsverlies.”

Het gezaghebbend tijdschrift Annuals of medicine’ oordeelde: “ Weight Watchers is het enige commerciele programma dat op een effectieve manier gewichtsverlies nastreeft. Ook uit een recent rapport dat ANSES heeft gepubliceerd, blijkt dat Weight Watchers het enige commerciele afslankprogramma is dat op alle vlakken voldoet aan de richtlijnen van gezonde voeding.

 

Voor meer informatie over Weight Watchers kunt u terecht op www.weightwatchers.nl

Recente artikelen