Vanavond in Nieuwsuur: Klink en Bos over zorgkosten

Nieuwsuur is zeven dagen per week te zien tussen 22.00 en 23.00 uur op Nederland 2.
De groeiende kosten van de gezondheidszorg zijn volgens minister van Financien Jan Kees de Jager, een probleem dan de kredietcrisis. Op de lange termijn worden de zorgkosten onbetaalbaar, zo blijkt uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPb). Nieuwsuur duikt vanavond in de groeiende zorgkosten. Is het echt zo erg? En wat moet daar dan aan gebeuren? Waarom grijpt de politiek niet in? Gesprekken over deze vragen met Ab Kink, oud-minister van Volksgezondheid en Wouter Bos, oud-minister van Financien en momenteel partner bij adviesbureau KPMG. Nieuwsuur is zeven dagen per week te zien tussen 22.00 en 23.00 uur op Nederland 2.

Welke ingrijpende keuzes moeten worden gemaakt? Wordt de zorg straks zó duur wordt dat niet iedereen het meer kan betalen?  Woensdag bespreekt het kabinet een mogelijke forse bezuiniging op het persoonsgebonden budget (pgb). Zo’n 130 duizend zieken en gehandicapten kunnen met een pgb zelf zorg inkopen en zo meer invloed uitoefenen op hun behandeling. Daar zou volgens één van de plannen negentig procent af kunnen. De rest zou dan aanspraak kunnen maken op bijvoorbeeld thuiszorg of ggz.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen