Brabants Kennisnetwerk Zoönosen wint Koploperprijs

Array

Op 24 mei is de Koploperprijs 2011uitgereikt aan het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen. Zoönosen zijn infectieziektes overgedragen van dier op mens.

De omvangrijke uitbraak van Q-koorts in 2010 was aanleiding voor de oprichting van dit Brabantse kennisnetwerk. Een vernieuwend initiatief dat gericht is op preventie en behandeling van zoönosen in samenwerkingsverband. Met talrijke initiatieven om patienten en burgers te informeren.

Netwerk
Het netwerk bestaat uit: de eerste lijn (huisartsen), GGD Hart voor Brabant/GGD Brabant Zuidoost, microbiologen, dierenartsen, veterinaire epidemiologie, bedrijfsartsen, afdeling Eerstelijnsgeneeskunde UMC St Radboud, provincie Noord-Brabant en de Provinciale Raad Gezondheid.

Huisarts Alfons Olde Loohuis, verbonden aan de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde UMC St Radboud, is een van de initiatiefnemers: `Door de rijksoverheid was al twee miljoen gestoken in onderzoek van de veterinaire tak. Voor de humane kant van de Q-koorts was tot vorig jaar nog weinig uitgetrokken. Daar zat nauwelijks evenwicht in’, aldus Olde Loohuis.

Koploperprijs
De Koploperprijs is ingesteld door de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. De prijs honoreert jaarlijks het meest innovatieve en inspirerende project in de regionale eerste lijn. De afdeling waardeert daarmee de echte vernieuwingen op het gebied van zorg en welzijn `in het veld’.

Het `winnend team’ met in het midden, Mariet Paes, voorzitter van het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen. Uiterst links op de foto Alfons Olde Loohuis.

Bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen