Alpe d’HuZes geeft geld voor onderzoek leukemie

Array

UMC St Radboud
Op 8 juni kende de Alpe d’HuZesorganisatie de prestigieuze Bas Mulder Award toe aan drs. Wieger Norde. De prijs van EUR 500.000 is bedoeld voor veelbelovende jonge onderzoekers, die hiermee hun onderzoek verder kunnen uitbouwen. Met dit bedrag zet Norde zijn onderzoek voort naar nieuwe methoden om het immuunsysteem te activeren tegen leukemiecellen.

Wieger Norde werkt als onderzoeker bij het Laboratorium Hematologie van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde. In het Congrescentrum Palais des Sports bovenop de Alpe d’Huez presenteerde hij zijn voorstellen. Het bleek een schot in de roos. Het aan Alpe d’HuZes deelnemende Radboudteam was er getuige van.
Partnership
De financiering van dit onderzoek onderstreept nog eens het belang van het partnerschip UMC St Radboud en Alpe d’HuZes. We hopen in de tweede helft van dit jaar nog een aantal onderzoeksvoorstellen via Alpe d’HuZes te bekostigen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen