Schippers: Psychisch is niet een echte ziekte

De uitspraak van minister Schippers was behoorlijk stuitend. Zij insinueerde dat een psychische aandoening niet een echte ziekte is. “Discriminerend en ontoelaatbaar” het lijkt er steeds meer op dat je een ziekte moet kunnen verantwoorden aan de buitenwereld. Door de eerdere maatregelen op de GGZ is de verwachting al dat mensen met psychische problemen de noodzakelijke zorg zullen gaan mijden, “met alle gevolgen van dien.” Met deze recent uitspraak worden mensen met een geestelijke aandoening nog verder gestigmatiseerd.

Via Zorgimpact

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Schippers: Psychisch is niet een echte ziekte"

 1. Mevrouw Schippers. Leeft u in de middeleeuwen met uw uitspraken zou ik willen zeggen.
  Aangezien gewoonweg blijkt dat u als vertegenwoordiger van het volk nota bene, geen moer kennellijk weet van bijvoorbeeld pgb en hoe dat reilt en zeilt of u verzwijgt het.
  En dit open bericht gericht aan u op deze manier, kunt u lezen of laten. Uw keuze.
  Doch stop met het afschermen van onder andere frauderende en zakkenvullende bijvoorbeeld in zaken bestuurders c.q. zelfs gepakte psychiaters die de zaken bedonderden inzake pgb en niet de mensen die u op oog heeft kennellijk en die recht hebben net als ieder ander op zorg. Die bovendien de helft goedkoper blijkt dan reguliere waanzin bij riagg’s o.a.
  Die kunnen namelijk “niet leveren wat mensen nodig blijken te hebben” en die uitleg nou die kan en wil ik u wel geven.
  Alleen dan zult u als overheid en regering de vraag moeten gaan stellen WIE de ggz gaat controleren……Dat levert u een enorme besparing al op en vele mensen kunnen dan gewoonweg ik denk allemaal hun zuur bevochten pgb houden. Voor de leefbaarheid.

 2. Je moet het lef maar hebben,
  Ik ken nu al meerdere mensen die in de zorg gewerkt hebben en psychische problemen hebben door werkdruk ,mismanagement en pesten, echt pesten door management,
  Ik hoop niet dat mevr Schippers zelf ooit depressief wordt of psychische problemen krijgt,
  De kans voor vrouwen is eens zo groot dus, mevr Schippers, Pas op,
  En wat de fraude in PGB land betreft, Is het niet een staatssecretaris die een hoge hypotheek heeft, 650.000 en een huis heeft van 250.000 euro, dat kan ook,
  En geld in de zorg elke euro brengt 1 euro 30 op, waar hebben we het over, als de zorg van PGB in zin wordt omgezet loopt de hele boel vast, Geen plaats, mensen niet op hun plaats, Nog meer management in de zorg instellingen, en via de ervaringen van o.m mijn echtgenote weet ik intussen dat deze directies en managars elkaar steunen in hun streven om hogerop te komen, en zo niet op een zijspoor netjes hun salaris uitbetaald krijgen,
  Wat een verspilling van zorg gelden,

Comments are closed.

Recente artikelen