Zorgverzekeraar VGZ op zoek naar het beste mantelzorgidee

Wat kunnen we in Nederland doen om de gezondheidszorg verder te verbeteren? En hoe gaan we om met mantelzorg? Zorgverzekeraar VGZ organiseert dit jaar voor het eerst de wedstrijd ‘VoorGoedeZorg’. Het is een wedstrijd gebaseerd op het voormalig TV-programma Dragons’ Den waarin deelnemers hun innovatieve idee rondom het thema mantelzorg kunnen insturen in de vorm van een business case. De beste ideeen worden in een halve finale en een finale gepresenteerd aan ondernemer en voormalig Dragons’ Den-presentator Jort Kelder en een deskundige jury. De winnaar van de wedstrijd wint de uitvoering van een project. Iedereen mag meedoen en inschrijven kan vanaf vandaag via de website van VGZ.VoorGoedeZorg: de wedstrijd.

Om de beste zorg in Nederland te organiseren, wil VGZ iedereen betrekken bij het vinden van goede nieuwe initiatieven in de zorg. De wedstrijd VoorGoedeZorg sluit hier direct op aan. Deelnemers kunnen hun innovatieve idee rondom het thema mantelzorg insturen in de vorm van een business case. De vijftien beste cases worden uitgenodigd voor de halve finale. Hier presenteert de genodigde het idee en de bijbehorende business case aan een jury die onder meer bestaat uit een vertegenwoordiger van Mezzo, de belangenorganisatie voor mantelzorgers. De vijf beste initiatieven gaan door naar de finale, in de Fabrique in Utrecht. Daar presenteren ze het idee nogmaals aan Jort Kelder, een jury en andere genodigden. De winnaar wint de uitvoering van een project: samen met VGZ wordt een projectteam opgezet die gaat helpen bij de ontwikkeling, uitvoering en implementatie van het idee.
Thema mantelzorg

VGZ kiest in de allereerste editie van de wedstrijd voor het thema mantelzorg. Het in stand houden en ondersteunen van mantelzorg in Nederland vindt VGZ van groot maatschappelijk belang. Door de vergrijzing hebben steeds meer ouderen hulp nodig. Hierdoor wordt de professionele zorg steeds duurder en de belasting van de mantelzorger steeds zwaarder. Bovendien willen ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Met VoorGoedeZorg hoopt VGZ er een bijdrage aan te kunnen leveren dat zieken en hulpbehoevenden langer thuis kunnen blijven wonen.
Inschrijven

Inschrijving voor de wedstrijd kan via de website
www.vgz.nl/voorgoedezorg.

Recente artikelen