ADHD: vuurwerk in je hersens!

0
256

Wat is die jongen druk: informatie, nieuws, artikelen, meningen van experts, overzichten van lezingen en seminars over ADHD.

Nieuwste artikel: De waanzin van ADHD en politiek

Bij ADHD is er sprake van drie hoofdkenmerken: hyperactiviteit, impulsiviteit en aandachtzwakte. Die hoeven echter niet allemaal aanwezig te zijn om toch van ADHD te spreken. Meestal zie je een combinatie van twee of drie symptomen. Pas als de verschijnselen meer last veroorzaken dan normaal is voor de leeftijd en het niveau, spreken we bij kinderen of pubers over storende hoofdkenmerken.

Vroeger werd nog wel eens gezegd dat je over ADHD heengroeit, tegenwoordig weten we dat ADHD niet overgaat bij het ouder worden. Daarom is er dan ook veel meer aandacht voor her- en erkenning  van ADHD, zowel bij jongeren als bij ouderen.

Die aandacht kwam voor Jacob Klompstra té laat. Bij hem werd de diagnose pas gesteld toen hij 60 jaar was. Toen vielen eindelijk alle alle puzzelstukjes op hun plaats en begreep hij wat er al die jaren met hem aan de hand was. Over zijn turbulente jeugd en leven, en de gevolgen van de late diagnose, vertelt hij in het boek ‘Wat is die jongen druk’.
Nieuw is de Engelse vertaling van het boek én de Engelstalige website:Fireworks on the brain!

Meer weten over ADHD of het boek ‘Wat is die jongen druk’? Jacob Klompstra geeft lezingen of spreekbeurten voor medici, psychologen, ADHD’ers, familieleden en andere geïnteresseerden.

Test jezelf op ADHD.

Zelf een boek publiceren? Jacob Klompsta heeft een eigen uitgeverij. Neem contact op voor meer informatie.

Vorig artikelto-BBB start klinische studie in patiënten met hersenmetastasen
Volgend artikelExemestane werkt ook preventief bij borstkanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.