Nijmegen opent medisch Spoedplein

0
297

Opening 30 juni door burgermeester Thom de Graaf
Vanaf 30 juni heeft Nijmegen een gloednieuw Spoedplein, bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen (CWZ). Op deze nieuwe locatie zijn verschillende diensten voor spoedeisende medische zorg gevestigd, zoals de spoedeisende hulp en 24-uurspost van het ziekenhuis, de huisartsenpost, de tandartsendienst, het geboortehuis NEO en de dienstapotheek. Het Spoedplein is ruim opgezet en biedt alle denkbare faciliteiten om patienten snel en efficient acute zorg te verlenen.

De concentratie van spoeddiensten biedt tal van voordelen. Zo kunnen de zorgverleners van de verschillende disciplines gemakkelijker met elkaar overleggen en de zorg voor patienten desgewenst vlot overdragen. De aanwezigheid van een dienstapotheek stelt bezoekers verder in staat ter plaatse hun medicijnen af te halen.

Mensen die zich buiten kantooruren zonder afspraak melden op het Spoedplein (zelfverwijzers) komen eerst bij de huisartsenpost of – indien de situatie daarom vraagt – bij de spoedeisende hulp. Tussen huisartsen en CWZ-specialisten zijn goede werkafspraken gemaakt. Dat geldt ook voor de samenwerking van het ziekenhuis met de andere zorgverleners, zoals apothekers, tandartsen en verloskundigen. Vrouwen die in het geboortehuis bevallen, kunnen rekenen op een optimale opvang en begeleiding. De tandartsenpost (TAP) is nog niet permanent bezet; een afspraak maken  gaat daarom vooralsnog via de telefoon (0900-8276456).

De spoedeisende hulp van het CWZ beschikt op de nieuwe locatie over eenpersoons opnamekamers die patienten meer privacy bieden. Daarnaast kunnen er nu röntgenfoto’s worden gemaakt met eigen radiologische faciliteiten. Dit laatste zal vooral de snelheid en efficientie van een aantal veel voorkomende behandelingen ten goede komen.

Op donderdag 30 juni om 16.00 uur zal burgermeester Thom de Graaf van Nijmegen het Spoedplein bij het CWZ officieel openen.