Nieuwbouw St. Antonius Ziekenhuis Utrecht bereikt hoogste punt

Array

De bouw van het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht heeft het hoogste punt bereikt. Dat werd vandaag gevierd op de bouwplaats, in een gedeelte van de nieuwbouw dat straks als

OK-ruimte zal dienen. Voorzitter Raad van Bestuur, Douwe Biesma, bedankte de bouwers in zijn speech voor hun prestaties tot nu toe en wenste hen succes met de werkzaamheden tot aan de oplevering in 2013. Vervolgens werd de St. Antonius vlag naar het hoogste punt gehesen en volgden kanonschoten en confettislingers, waarna uiteraard het glas geheven werd.

De nieuwe locatie van het St. Antonius Ziekenhuis is letterlijk de lucht in geschoten. Nog maar een jaar geleden, op 22 juni 2010, ging onder toezicht van vele belangstellenden de eerste paal de grond in. Er is in het afgelopen jaar hard gewerkt. En dan in het bijzonder door de bouwers. Vandaag werd in een gedeelte van de nieuwbouw dat straks als OK ruimte zal dienen, gevierd dat mede dankzij hen het hoogste punt is bereikt. De bouwers kregen als dank voor deze prestatie een attentie uitgereikt en de middag werd afgesloten met een borrel en hapjes.

Nieuwbouw ziekenhuislocatie
Het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis wordt modulair, in gedeelten, gebouwd. Door deze manier van bouwen zijn voor de toekomst eventuele verschuivingen, veranderingen en uitbreidingen gemakkelijker te realiseren. “Het St. Antonius Ziekenhuis is er trots op zo’n mooi en goed geoutilleerd ziekenhuis voor haar patienten te kunnen bouwen, aldus Douwe Biesma, voorzitter Raad van Bestuur. “Een plek waar we veilige, gastvrije topzorg verder vorm kunnen geven.” In de inrichting van het gebouw is straks ook die gastvrijheid en medische topkwaliteit terug te zien: functioneel waar het moet en warm waar het kan.

De ligging van het ziekenhuis in Utrecht is top te noemen: heel centraal, gelegen aan de A2 en het treinstation Utrecht Terwijde op slechts 600 meter afstand.

De oplevering van zowel het ziekenhuis, de parkeergarage als het Medisch Psychiatrisch Centrum is voorzien op 15 maart 2013. In de aansluitende periode zal de verdere inrichting plaatsvinden en in augustus/september 2013  zal het ziekenhuis daadwerkelijk in gebruik worden genomen.

Locaties Utrecht Oudenrijn en Overvecht
De nieuwe ziekenhuislocatie vervangt na de ingebruikname in 2013 de huidige St. Antonius locaties in Utrecht Oudenrijn en Overvecht. Tot die tijd blijven de huidige ziekenhuislocaties in Utrecht open.

In Overvecht blijft het St. Antonius na 2013 zorg bieden vanuit een brede polikliniek bij verzorgingshuis Tamarinde.

Locatie Nieuwegein
De ziekenhuislocatie in Nieuwegein blijft gewoon bestaan. Daar worden alle verpleegafdelingen in de komende tijd verbouwd naar de moderne standaarden. Beide locaties (Utrecht en Nieuwegein) zijn straks voorzien van een Spoedeisende Hulp en een Huisartsenpost voor dringende hulp in de avond, nacht of weekend.


Recente artikelen