Dikke wallen en donkere kringen onder de ogen verraden vaak ongezonde levensstijl.

Wallen onder de ogen, er bestaan veel misverstanden over. Zo worden wallen vaak verward met donkere kringen. Dikke wallen en donkere kringen onder de ogen verraden vaak een ongezonde levensstijl. Vaak, maar zeker niet altijd! Wat nu als je goed slaapt, gezond eet en je spiegelbeeld je toch elke ochtend teleurstelt? Dan kan een hormonale onbalans de oorzaak zijn!

Oorzaken uitsluiten
Wordt je ‘s morgens wakken met opgezette ogen en dikke wallen, dan kan de functie van je nieren of een allergie ook een rol spelen. Let op symptomen als: ademhalingsmoeilijkheden, huiduitslag en koorts. Heb je hier last van? Maak dan een afspraak bij je huisarts. Twijfel je of je last hebt van een allergie? Vraag dan een allergietest aan. Bedenk dat cosmeticaproducten allergische reacties kunnen veroorzaken, als wallen en donkere kringen. Oogcontourcrème kan de problemen zelfs verergeren.

Wallen en hormonen
Houd gedurende twee maanden bij, wanneer je last van wallen en donkere kringen hebt en wanneer niet. Zo kun je er achter komen of het te maken heeft met je cyclus. Als de wallen ontstaan voor je menstruatie kan het een symptoom zijn van PMS (pre-menstrueel syndroom). Het lichaam houdt rond de menstruatie vocht vast. Vrouwen die last hebben van PMS houden meer vocht vast, wat kan leiden tot vochtophopingen onder de ogen. Vermijd in dan in ieder geval zout voedsel, beperk je koolhydraatinname (suikers en meelproducten) en drink groene thee.

Invloed van vitaminen
Hoe gezond is gezond eten. Krijg je wel alle vitaminen binnen? Je voedingspatroon heeft grote invloed op je hormonale balans. Om alle benodigde vitaminen en mineralen binnen te krijgen moet je regelmatig verse, vette vis eten, in beperkte mate biologisch vlees en zuivel en in ruime hoeveelheden fruit en groente. Maar doe je dat ook?

Met name de B-vitamines zijn van grote invloed op je hormonen. Een tekort hieraan kan leiden tot stemmingswisselingen, vermoeidheid, wallen en donkere kringen.

 

Stop met smeren en camoufleren!
Care for Women heeft verschillende producten in het assortiment die al de nodigde vitamines en mineralen bevatten. De Care for Women specialiste kan je adviseren. Zij bespreekt met jou niet alleen je menstruatieklachten, maar neemt ook je voedingspatroon en levensstijl onder de loep. Je pakt samen de oorzaak aan van het probleem. Dan kun je stoppen met het smeren van dure crèmes en het camoufleren van je wallen en donkere kringen!

Recente artikelen