Handelswijze GGZ Rivierduinen onder de loep naar aanleiding onderzoek Tristan v.d. V.

0
239

Een externe commissie onderzoekt de hulpverlening van GGZ Rivierduinen aan Tristan van der V. Dat maakte de instelling dinsdag bekend. De commissie werd al kort na de schietpartij in Alphen aan den Rijn ingesteld en bestaat uit onafhankelijke psychiatrisch experts, aldus een verklaring van Rivierduinen. Er is inmiddels veel kritiek op de GGZ Rivierduinen, omdat de instelling niet meewerkte aan het onderzoek van de politie naar de schietpartij. De ouders van Van der Vlis hebben GGZ Rivierduinen in 2008 gewaarschuwd dat hun zoon beter geen wapenvergunning kon krijgen. Wat de instelling met die waarschuwing heeft gedaan, is niet duidelijk. Het is de bedoeling dat het onderzoek eind juli klaar is. De uitkomsten ervan gaan naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die in september met een oordeel komt of de GGZ “adequaat gehandeld” heeft.

De ggz-instelling beroept zich op de medische geheimhoudingsplicht.