Gezamelijk eten heeft preventief effect op eetproblemen bij tieners

Gezamenlijk eten met het gezin zou de kans op boulimia of anorexia verminderen. Het overslaan van maaltijden of roken om af te vallen komt daardoor ook minder voor, zegt onderzoekster professor Barbara Fiese. Tieners die samen met hun ouders en broers en zussen de maaltijden aan tafel nuttigen, slaan  minder vaak maaltijden over en ook zijn tieners minder geneigd om te gaan roken om af te vallen. Als het niet om 7 dagen in de week met zijn allen aan tafel te zitten voor de maaltijd, al bij drie keer per week heeft al een positief effect op de tieners, aldus onderzoekster professor Barbara Fiese.

Fiese deed een meta analyse die in june issue in the journal Pediatrics verscheen. Ze deed het onderzoek samen met Amber Hammons, a postdoctoral research associate. Beide onderzoekers werken aan human and community development bij het College of Agricultural, Consumer and Environmental Sciences in Illinois.

Bron: Telegraaf

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen