Minder klachten hooikoorts door droog voorjaar

Door het droge voorjaar zijn er veel minder hooikoortsklachten dan in andere jaren.Dat meldde natuurbericht.nl maandagmorgen. De afgelopen twee maanden zijn er 40 procent minder graspollen geteld door het Leids Universitair Medisch Centrum dan gemiddeld in de afgelopen jaren. Sinds 1976 worden er tussen 15 mei en 15 juli gemiddeld 3900 graspollen geteld. Deze keer bleef de teller steken op 1689.

Uit registraties van patienten op allergieradar.nl blijkt dat hooikoortspatienten tot nu toe een zeer gunstig graspollenseizoen ervaren. Alleen vorig jaar werden er minder pollen geteld. Toen kwam dat door een zeer koude meimaand.  Het graspollenseizoen duurt nog een maand.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen