Reade beperkt poliklinische revalidatiezorg in BovenIJ ziekenhuis

Array

Het BovenIJ ziekenhuis heeft voor de revalidatiezorg een overeenkomst met Reade (centrum voor revalidatie en reumatologie in Amsterdam). Recent heeft Reade echter laten weten de revalidatiezorg voor patienten van het BovenIJ ziekenhuis te beperken tot alleen revalidatiepatienten die opgenomen zijn in het ziekenhuis. De redenen hiervoor zijn: onvoldoende revalidatie-artsen en de financien (een te kleine patientenpopulatie in Noord om bedrijfsmatig efficient te kunnen draaien).
Dit betekent dat nieuwe patienten die komen voor poliklinische revalidatie niet meer in het BovenIJ ziekenhuis kunnen worden behandeld. Als u door uw huisarts wordt doorverwezen naar een revalidatiearts kunt u dus helaas niet terecht in ons ziekenhuis.
De Raad van Bestuur van het BovenIJ ziekenhuis betreurt het besluit van Reade en begrijpt dat dit een ongewenste situatie is voor de inwoners van Amsterdam Noord. Zij zijn dan ook in overleg om te kijken, hoe de revalidatiezorg in onze regio weer aangeboden kan worden. Uw huisarts is hiervan op de hoogte en kan u verwijzen naar een andere locatie voor revalidatiegeneeskunde.
Voor verdere informatie kunt u terecht bij het secretariaat van de afdeling Revalidatie en Reumatologie van het BovenIJ ziekenhuis, telefoonnummer 020- 634 6157.

Bron: BovenIJ ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen