Standpuntbepaling op Gezondheidsraadadviezen

Op 23 november 2010 publiceerde de Gezondheidsraad het advies “Waar voor ons geld. Beslissen over publieke investeringen in gezondheidsonderzoek”. Op 18 januari 2011 heeft de Gezondheidsraad het advies “Medische producten: nieuw en nodig!” uitgebracht. Zoals aangegeven in de kabinetsreactie op de Trendanalyse biotechnologie van 31 maart jl. zou de minister van VWS dit voorjaar op het advies Medische producten: nieuw en nodig! een standpunt bepalen. In april zijn de activiteiten aangevangen die moesten leiden tot een topsectorplan voor elk van de aangewezen topsectoren. Die plannen zijn op 17 juni jl. aan de minister van EL&I aangeboden. Minister Schippers ziet veel samenhang tussen met name het Topsectorplan Life Sciences & Health en bovengenoemde adviezen van de Gezondheidsraad. De minister van EL&I is voornemens om het kabinetsstandpunt op de topsectorplannen op Prinsjesdag aan de Tweede Kamer aan te bieden. In samenhang daarmee zal de minister van VWS haar standpuntbepaling op genoemde Gezondheidsraadadviezen uiterlijk op Prinsjesdag aan de Tweede Kamer doen toekomen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen